Spelmogelijkheden Gelblaster

Dit spel kan op veel verschillende manieren gespeeld worden. Het algemene doel is om spelers van de tegenpartij uit te schakelen door hen met een waterkogel te raken. Een speler dat uitgeschakeld is, kan het volgende spel weer meedoen of na één of twee minuten weer terugkeren in het spel (afhankelijk van welke tijd je afspreekt). Ook kun je er voor kiezen om iedereen in het spel te laten en aan het einde te bekijken wie het meeste is geraakt. Een spel duurt ongeveer 15 tot 20 minuten en we adviseren om meerdere rondes te spelen. Gebruik voor de teamverdeling de verschillende kleuren wapens.

Ieder team beschikt in zijn eigen kamp over één of meerdere waterbuckets gevuld met gelballetjes (Gellets). Vanuit hier kunnen de geweren worden gevuld.

Tussen de rondes door worden vaak pauzes ingelast zodat de spelers even bij kunnen komen, hun bucket(s) bij kunnen vullen. Dit alles gebeurt altijd in de “veilige zone” dat gecreëerd wordt.

Last man standing

Doel: Wie blijft het langste over?

Bij dit spel is het ieder voor zich; het wordt dus niet in teamverband gespeeld. De winnaar is de speler die als laatste over blijft.

Last team standing

Doel: Welk team blijft het langste over?

Dit is hetzelfde spel als 'last man standing' maar nu wel in teamverband. Het winnende team is het team waarvan nog spelers in het veld staan.

Verover de vlag

Doel: Verover de vlag van de tegenpartij en breng hem naar het eigen kamp

Elk team verstopt zijn eigen vlag nog gedeeltelijk zichtbaar in zijn eigen kamp (in het eigen gebied) waarna het spel kan beginnen. Bij dit spel is het de bedoeling om de vlag van de tegenpartij te pakken zien te krijgen. Als dit gelukt is, wordt het pas echt moeilijk. De vlag moet nu nog naar het eigen kamp worden gebracht zonder uitgeschakeld te worden. Wanneer een speler is uitgeschakeld moet de speler de vlag in de grond prikken op de plek waar de uitschakeling heeft plaatsgevonden. Dit spel vergt veel samenwerking en overleg. Bij dit spel kunnen de twee vlaggen worden gebruikt die in het pakket zitten. Zorg er zelf voor dat de vlag wordt vastgemaakt aan een stok of lange tak.

Bescherm de VIP

Doel: Bescherm de VIP en schakel de VIP van het andere team uit

Bij dit spel is het de bedoeling dat beide teams een VIP beschermen. De VIP van ieder team moet door zijn team beschermd worden. Het team dat als eerste de VIP van het vijandelijke team af weet te schieten, heeft gewonnen.