De gel blaster guns

De Gelblaster schiet balletjes op water- en zetmeelbasis. De balletjes zijn volledig biologisch afbreekbaar dus achteraf schoonmaken is niet nodig! Daarnaast is het geweer volautomatisch wat een geweldige beleving geeft aan jouw battle met je vrienden. Je schiet razendsnel met maar liefst 180 kilometer per uur tientallen zo niet honderden balletjes op je tegenstanders.

Het geweer heeft een bereik tot wel 50 meter en schiet tot 30 meter zeer nauwkeurig. Wanneer je geraakt wordt dan voel je dit ook echt wat meteen voor de spanning in het spel zorgt. Blauwe plekken zul je er niet door krijgen. De impact van het schieten en geraakt worden is precies goed; zowel bij volwassenen als kinderen. Wanneer een balletje in contact komt met het doelwit spatten ze uit ekaar in kleine vaste deeltjes zonder hierbij water achter te laten waardoor het ook op een binnenlocatie kan worden gebruikt. Na de tijd even aanvegen en klaar ben je!

Aan de bovenkant van de Gelblaster zit de hopper voor de gelballetjes (Gellets). De Gelblaster gaat op één acculading ruim 4 uren mee, waarna het geweer ongeveer een uur nodig heeft om op te laden. Daarna ben je weer klaar voor de strijd! De geweren worden volledig opgeladen geleverd waardoor je na het gereed maken van de gelballetjes gelijk kunt beginnen.

Goed om te weten: Gemiddeld verbruik je tijdens het spelen 2.500 balletjes per persoon per uur. 

 

De Gelballetjes (gellets)

De gelballetjes op water- en zetmeelbasis zijn milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar en niet giftig. Ze zijn echter niet bestemd voor consumptie!

In beginsel zijn het piep kleine kleurrijke balletjes die 10x zo groot worden wanneer ze 3 uren lang in een emmer water liggen. Vanaf dat moment hebben ze voldoende water opgenomen en zijn ze groot genoeg en klaar voor gebruik!

Klaargemaakte balletjes blijven in het water tot wel 3 maanden goed. Buiten het water kun je ze onder de juiste omstandigheden in een luchtdicht afgesloten fles nog 2 weken bewaren. Gebruik de twee meegeleverde waterbuckets in combinatie met water om de gelballetjes voorafgaande de activiteit in klaar te maken (uiterlijk 3 uren van te voren).

Gebruik hiervoor ten alle tijden schoon kraanwater. In één waterbucket kun je tot wel 52.500 balletjes klaarmaken. Dat zijn maar liefst 5 zakjes van 10.000 balletjes!

Veiligheid

De Gelblaster is een elektrisch geweer met een automatische afvuurfunctie en is alleen bedoeld voor recreatieve doeleinden zoals spelletjes. Het geweer beschikt dan ook over een zogenaamd CE keurkmerk waardoor het veilig gebruikt kan worden.
Gebruik schoon kraanwater en richt niet op gezichten, ogen of andere gevoelige delen van het lichaam. Richt ook niet op personen die niet deelnemen aan het spel. Het kan hierbij helpen om het speelgebied af te bakenen met afzetlint of andere attributen. Kies bij voorkeur een rustige plek om het spel te spelen. Maak de spelers aandachtig er op dat een minimale schietafstand wordt aangehouden van 10 meter.

Daarnaast is het dragen van een veiligheidsbril/helm verplicht. Deze wordt voor iedere speler meegeleverd inclusief een bril voor de spelleider. Voor het gebruik van de Gelblaster adviseren wij een minimale leeftijd van 10 jaar of ouder en toezicht van minimaal één volwassene.